Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Alphen-Chaam

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Alphen-Chaam leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Alphen-Chaam.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Alphen-ChaamWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Alphen-Chaam

Heb je in huis last van huidirritaties en kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal mensen nemen een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Alphen-Chaam zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Alphen-Chaam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Alphen-Chaam?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Alphen-Chaam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot zacht en fris water en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Alphen-Chaam zit met een waterhardheid van 7.50. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere stookkosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Alphen-Chaam

De waterhardheid van het drinkwater in Alphen-Chaam is ongeveer 7.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-alphen-chaam-4861

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Judo MultiSoft 2P
 • BWT AQA Perla Duo
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Alphen-Chaam minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Alphen-Chaam.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €720, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €2050 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Alphen-Chaam.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)C.a. €950
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €95 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Alphen-Chaam?
De hardheid in Alphen-Chaam komt uit op ong. 7.50 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een minder droge huid, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Alphen-Chaam.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie