Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Martens-Bodegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,58 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Martens-Bodegem leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH in Sint-Martens-Bodegem.
 • Dit kan zorgen voor problemen als slecht functionerende apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Martens-BodegemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Martens-Bodegem

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of glascorrosie? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Dilbeek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Martens-Bodegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Martens-Bodegem?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Martens-Bodegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Martens-Bodegem heeft een geschatte waterhardheid van 10,58. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Martens-Bodegem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Martens-Bodegem is 10,58 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-martens-bodegem-1700

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Martens-Bodegem verklein je de dH waarde van 10,58 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €960.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Martens-Bodegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1250 en €1950 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Martens-Bodegem.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €110
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektronisch)Circa €910
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 per beurt
PlaatsingRond de €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Martens-Bodegem?
De waterhardheid in Sint-Martens-Bodegem schatten we op 10,58 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Martens-Bodegem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie