Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Itterbeek

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,58 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Itterbeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH in Itterbeek.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ItterbeekTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1701
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Itterbeek

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal Vlamingen bestellen een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Dilbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Itterbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Itterbeek?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Itterbeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Itterbeek heeft een waterhardheid van 10,58. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Itterbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Itterbeek bedraagt circa 10,58 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-itterbeek-1701

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Itterbeek reduceer je de dH waarde van 10,58 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Itterbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders starten vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1125 en €2150 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Itterbeek.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderRond de €770
Elektronische waterontharderC.a. €1160
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €140 (jaarbasis)
InstallatieV.a €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Itterbeek?
De hardheid van het kraanwater in Itterbeek ligt op 10,58 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere stookkosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Itterbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie