Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schepdaal

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 10,58 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Schepdaal zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je uitgebreide info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH in Schepdaal.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SchepdaalHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1703
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schepdaal

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Dilbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Schepdaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schepdaal?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Schepdaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schepdaal heeft een waterhardheid van 10,58. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Schepdaal

De waterhardheid van het leidingwater in Schepdaal is ongeveer 10,58 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-schepdaal-1703

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schepdaal verklein je de dH waarde van 10,58 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schepdaal.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €810, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €2175 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Schepdaal.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel modellen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Mechanische waterontharderV.a €870
Elektrische waterontharderCirca €1020
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudBegint bij €115 op jaarbasis
PlaatsingCirca €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Schepdaal?
De hardheid van het kraanwater in Schepdaal schatten we op 10,58 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schepdaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie