Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Groot-Bijgaarden

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Groot-Bijgaarden resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,58 dH in Groot-Bijgaarden.
 • Dit kan zorgen voor problemen als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Groot-BijgaardenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1702
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Groot-Bijgaarden

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Dilbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Groot-Bijgaarden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Groot-Bijgaarden?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Groot-Bijgaarden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groot-Bijgaarden heeft een waterhardheid van 10,58. Definitie: Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Groot-Bijgaarden

De waterhardheid van het drinkwater in Groot-Bijgaarden bedraagt ongeveer 10,58 dH. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-groot-bijgaarden-1702

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Groot-Bijgaarden minimaliseer je de dH waarde van 10,58 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Groot-Bijgaarden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €780, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €2150 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Groot-Bijgaarden.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Mechanische waterontharderRond de €830
Elektronische waterontharderV.a €900
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 p/jaar
InstallatiekostenRond de €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Groot-Bijgaarden?
De waterhardheid in Groot-Bijgaarden schatten we op 10,58 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Groot-Bijgaarden.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie