Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Ulriks-Kapelle

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,58 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Ulriks-Kapelle heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH in Sint-Ulriks-Kapelle.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €210 per 12 maanden.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Ulriks-KapelleHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Ulriks-Kapelle

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Dilbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Ulriks-Kapelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Ulriks-Kapelle?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Ulriks-Kapelle. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Ulriks-Kapelle ontvangt een waterhardheid van 10,58. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Ulriks-Kapelle

De waterhardheid van het water in Sint-Ulriks-Kapelle ligt op ong. 10,58 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-ulriks-kapelle-1700

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Ulriks-Kapelle minimaliseer je de dH waarde van 10,58 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Ulriks-Kapelle.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders zijn zo’n €700, exclusief installatiekosten. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1700 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Ulriks-Kapelle.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €115
Mechanische waterontharderVanaf €760
Elektrische waterontharderCirca €1150
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 p/jaar
InstallatieV.a €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Ulriks-Kapelle?
De waterhardheid in Sint-Ulriks-Kapelle is circa 10,58 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Ulriks-Kapelle.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie