Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haps

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Haps leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Haps.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere onnodig veel zeepverbruik en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HapsHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Haps

Heb je last van slecht functionerende apparaten en glascorrosie? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Cuijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Haps was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haps?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Haps. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haps ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Haps

De waterhardheid van het water in Haps ligt op ong. 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haps-5443

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Euro Combi compact 25
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haps reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €820.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haps.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1675 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Haps.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe snel vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Elektronische waterontharderCirca €920
Onthardingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudCirca €130 (jaarbasis)
PlaatsingskostenRond de €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Haps?
De hardheid van het water in Haps schatten we op 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Haps.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie