Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Agatha

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Sint Agatha heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sint Agatha.
 • Dit kan leiden tot onder andere bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €225 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint AgathaHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint Agatha

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Cuijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sint Agatha gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint Agatha?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sint Agatha. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint Agatha heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint Agatha

De waterhardheid van het water in Sint Agatha bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-agatha-5435

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • BWT Rondomat 100M
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Electrolux 18L
 • Waterluxe Duo 12

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Agatha reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint Agatha.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1550 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sint Agatha.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk snel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Elektrische waterontharderCirca €1200
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €155 op jaarbasis
InstallatieC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sint Agatha?
De hardheid van het leidingwater in Sint Agatha is gemiddeld 7.34 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint Agatha.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie