Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Linden

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Linden resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Linden.
 • Dit kan leiden tot onder andere een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LindenZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Linden

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en veel schoonmaakwerk? Steeds meer Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Cuijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Linden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Linden?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Linden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Linden kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Linden

De waterhardheid van het leidingwater in Linden is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-linden-5439

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 22L
 • Erie Softline Eco20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Kinetico Sumo 1
 • Kinetico Ergo 18

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Linden reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Linden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters starten bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2125 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Linden.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Elektronische waterontharderV.a €910
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €105 op jaarbasis
InstallatieV.a €250
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Linden?
De hardheid van het kraanwater in Linden is plus minus 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Linden.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie