Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Katwijk

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Katwijk leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Katwijk.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KatwijkHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Katwijk

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of te veel schoonmaken? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Cuijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Katwijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Katwijk?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Katwijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Katwijk heeft een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Katwijk

De waterhardheid van het drinkwater in Katwijk bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-katwijk-5433

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 25M
 • Erie IQsoft Eco9
 • Atag Descale 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Katwijk voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Katwijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot wel €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontharders starten bij €750, excl. installatie. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1750 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Katwijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1210
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €155 per 12 maanden
PlaatsingCirca €175
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Katwijk?
De hardheid van het kraanwater in Katwijk is circa 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Katwijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie