Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vianen

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vianen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Vianen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €275 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid VianenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vianen

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Cuijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vianen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vianen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vianen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vianen ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vianen

De waterhardheid van het leidingwater in Vianen bedraagt circa 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vianen-5434

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT Rondomat 50M
 • Halutec SensorSoft
 • 038waterontharder Compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vianen verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Vianen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €820, zonder installeren. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1200 en €2150 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Vianen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderC.a. €660
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1050
Zout€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Vianen?
De hardheid van het leidingwater in Vianen is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vianen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie