Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roosbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Roosbeek resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 21,84 dH in Roosbeek.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RoosbeekWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Roosbeek

Wil je definitief afrekenen met een droge huid of bittere thee en koffie? Steeds meer huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Boutersem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Roosbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Roosbeek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Roosbeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Roosbeek kent een waterhardheid van 21,84. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Roosbeek

De waterhardheid van het water in Roosbeek bedraagt circa 21,84 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-roosbeek-3370

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roosbeek reduceer je de dH waarde van 21,84 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Roosbeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €160 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1275 en €2250 incl. installatie. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Roosbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1200
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €150 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €225
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Roosbeek?
De hardheid van het water in Roosbeek is plus minus 21,84 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Roosbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie