Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neervelp

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Neervelp resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH in Neervelp.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals aanslag op servies en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid NeervelpZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Neervelp

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en eindeloos schoonmaken? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Boutersem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Neervelp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Neervelp?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Neervelp. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Neervelp zit met een waterhardheid van 21,84. Definitie: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Neervelp

De waterhardheid van het drinkwater in Neervelp ligt op ong. 21,84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-neervelp-3370

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neervelp verklein je de dH waarde van 21,84 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Neervelp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €810, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1150 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Neervelp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €840
Elektronische waterontharderCirca €1200
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €125 op jaarbasis
PlaatsingRond de €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Neervelp?
De hardheid in Neervelp ligt rond de 21,84 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Neervelp.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie