Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kerkom

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kerkom maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,84 dH in Kerkom.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KerkomTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kerkom

Wil jij ook af van een irriterende huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Boutersem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kerkom wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kerkom?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kerkom. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kerkom kent een waterhardheid van 21,84. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kerkom

De waterhardheid van het leidingwater in Kerkom is ongeveer 21,84 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kerkom-3370

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerkom reduceert je de dH waarde van 21,84 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kerkom.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €2000 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Kerkom.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Waterontharder (mechanisch)V.a €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1180
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudRond de €140 per beurt
MontageCirca €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Kerkom?
De waterhardheid in Kerkom is om en nabij de 21,84 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kerkom.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie