Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Willebringen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Willebringen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 21,84 dH in Willebringen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WillebringenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Willebringen

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Boutersem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Willebringen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Willebringen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Willebringen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Willebringen heeft een waterhardheid van 21,84. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Willebringen

De waterhardheid van het drinkwater in Willebringen bedraagt circa 21,84 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-willebringen-3370

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10
 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Willebringen verlaag je de dH waarde van 21,84 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €790.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Willebringen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €820, excl. installatie. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1425 en €1900 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Willebringen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1080
Reinigingszout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €90 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Willebringen?
De hardheid in Willebringen schatten we op 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Willebringen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie