Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vertrijk

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vertrijk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 21,84 dH in Vertrijk.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VertrijkHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Vertrijk

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en/of kalkstrepen op ramen? Veel huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Boutersem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Vertrijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vertrijk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vertrijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Vertrijk kent een waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vertrijk

De waterhardheid van het water in Vertrijk bedraagt circa 21,84 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vertrijk-3370

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vertrijk verklein je de dH waarde van 21,84 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vertrijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1775 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €1850 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Vertrijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €660
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Vertrijk?
De hardheid in Vertrijk is gemiddeld 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vertrijk.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie