Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergen aan Zee

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Bergen aan Zee leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Bergen aan Zee.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Bergen aan ZeeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bergen aan Zee

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Bergen Noord-Holland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bergen aan Zee gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bergen aan Zee?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bergen aan Zee. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bergen aan Zee zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bergen aan Zee

De waterhardheid van het water in Bergen aan Zee bedraagt ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bergen-aan-zee-1865

Interessante installaties

 • Euro Twin 25
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • North Star 25ED
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Aquarex IMP Pro 14

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bergen aan Zee verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bergen aan Zee.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €85 voor een magnetische ontharder tot wel €2225 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders starten bij €750, exclusief installatiekosten. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €1775 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bergen aan Zee.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderVanaf €900
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €120 per 12 maanden
MontagekostenRond de €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Bergen aan Zee?
De waterhardheid in Bergen aan Zee is gemiddeld 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bergen aan Zee.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie