Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoorl

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Schoorl zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Schoorl.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid SchoorlFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Schoorl

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en aanslag op servies? Meer en meer Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Bergen Noord-Holland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schoorl heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schoorl?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schoorl. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schoorl heeft een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schoorl

De waterhardheid van het water in Schoorl bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-schoorl-1871

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Delta Duplex compact
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schoorl reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schoorl.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1250 en €2225 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Schoorl.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €940
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudRond de €145 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schoorl?
De hardheid in Schoorl schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schoorl.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie