Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Egmond aan Zee

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Egmond aan Zee maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je handige info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Egmond aan Zee.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Egmond aan ZeeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Egmond aan Zee

Heb je in huis last van dichtgeslibde leidingen of eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Bergen Noord-Holland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Egmond aan Zee hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Egmond aan Zee?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Egmond aan Zee. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Egmond aan Zee zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Egmond aan Zee

De waterhardheid van het drinkwater in Egmond aan Zee is ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-egmond-aan-zee-1931

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Atag Descale 20
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Waterboss 900

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Egmond aan Zee verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Egmond aan Zee.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1750 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Egmond aan Zee.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €970
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €155 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €170
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Egmond aan Zee?
De waterhardheid in Egmond aan Zee is circa 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Egmond aan Zee.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie