Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Egmond-Binnen

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Egmond-Binnen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Egmond-Binnen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €295 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Egmond-BinnenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Egmond-Binnen

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening of water met een vreemde smaak? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Bergen Noord-Holland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Egmond-Binnen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Egmond-Binnen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Egmond-Binnen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Egmond-Binnen heeft een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Egmond-Binnen

De waterhardheid van het drinkwater in Egmond-Binnen ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-egmond-binnen-1935

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Mooiwater Mini
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Egmond-Binnen verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Egmond-Binnen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1150 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Egmond-Binnen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1050
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €125 op jaarbasis
InstallatieV.a €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Egmond-Binnen?
De hardheid in Egmond-Binnen ligt rond de 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Egmond-Binnen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie