Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Egmond aan den Hoef

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Egmond aan den Hoef zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Egmond aan den Hoef.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Egmond aan den HoefHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28900 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Egmond aan den Hoef

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en veel schoonmaakwerk? Veel Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Bergen Noord-Holland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Egmond aan den Hoef was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Egmond aan den Hoef?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Egmond aan den Hoef. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Egmond aan den Hoef zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Egmond aan den Hoef

De waterhardheid van het water in Egmond aan den Hoef ligt op ong. 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-egmond-aan-den-hoef-1934

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Bayard Ecosoft 15
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Egmond aan den Hoef reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Egmond aan den Hoef.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1500 en €1850 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Egmond aan den Hoef.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1180
Onthardingstabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €115 op jaarbasis
PlaatsingRond de €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Egmond aan den Hoef?
De hardheid van het leidingwater in Egmond aan den Hoef is plus minus 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Egmond aan den Hoef.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie