Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Chaam

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Chaam heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Chaam.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ChaamTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Chaam

Zit jij thuis ook met rendementsverlies van verwarming en onnodig veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Alphen-Chaam werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Chaam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Chaam?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Chaam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Chaam zit met een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Chaam

De waterhardheid van het leidingwater in Chaam is 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-chaam-4861

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Waterboss 900
 • Kinetico Ergo 9
 • Erie Softline Eco15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Chaam voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Chaam.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €95 voor magnetische ontharders tot meer dan €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1950 incl. installatie. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Chaam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en vandaag nog specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Mechanische waterontharderVanaf €670
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudRond de €95 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Chaam?
De hardheid in Chaam is doorgaans 7.50 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Chaam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie