Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Galder

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Galder heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.50 dH in Galder.
 • Hierdoor ontstaan onder andere minder lekker water en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €225 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid GalderFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Galder

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Alphen-Chaam kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Galder hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Galder?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Galder. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Galder heeft een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Galder

De waterhardheid van het drinkwater in Galder is 7.50 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-galder-4855

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Delta Mosela
 • Puricom Stratos HE15
 • North Star 9ED

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Galder reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Galder.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen beginnen bij €810, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1325 en €1875 incl. installatie. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Galder.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen snel merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1070
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Galder?
De hardheid in Galder is plus minus 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Galder.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie