Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ulvenhout

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ulvenhout maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.50 dH in Ulvenhout.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €300 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid UlvenhoutWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Ulvenhout

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en aanslag op servies? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Alphen-Chaam zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ulvenhout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ulvenhout?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ulvenhout. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Ulvenhout zit met een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ulvenhout

De waterhardheid van het water in Ulvenhout bedraagt circa 7.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ulvenhout-4858

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Kinetico Premier Maxi
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Delta Arenal

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ulvenhout minimaliseer je de dH waarde van 7.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ulvenhout.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €75 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €690 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem zit ergens tussen de €1250 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ulvenhout.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €800
Elektrische waterontharderCirca €1160
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €120 p/jaar
MontageV.a €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ulvenhout?
De waterhardheid in Ulvenhout is plus minus 7.50 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ulvenhout.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie