Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Strijbeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Strijbeek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH in Strijbeek.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid StrijbeekHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Strijbeek

Zit jij thuis ook met huidirritaties of veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In de gemeente Alphen-Chaam kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Strijbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Strijbeek?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Strijbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Strijbeek kent een waterhardheid van 7.50. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Strijbeek

De waterhardheid van het water in Strijbeek bedraagt ongeveer 7.50 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-strijbeek-4856

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Judo Quicksoft Uno
 • Lubron Softstar SXT2
 • Watercompany Softflow 15
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Strijbeek verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Strijbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €760 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1200 en €1975 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Strijbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektrische waterontharderV.a €930
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €95 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Strijbeek?
De waterhardheid in Strijbeek is ongeveer 7.50 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Strijbeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie