Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bavel

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Bavel leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.50 dH in Bavel.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een witte aanslag op het glaswerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BavelTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
Gem. Gasverbruik M31800 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37000 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bavel

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Alphen-Chaam zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Bavel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bavel?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bavel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bavel zit met een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bavel

De waterhardheid van het water in Bavel is 7.50 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bavel-4859

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Watts OneFlow
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bavel voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bavel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €760 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2175 incl. installatie. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bavel.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektrische waterontharderVanaf €970
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Bavel?
De waterhardheid in Bavel ligt op 7.50 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een minder droge huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bavel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie