Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hattem

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.70 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hattem heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.70 dH in Hattem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HattemWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid4.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hattem

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en te veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Hattem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hattem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hattem?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hattem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hattem heeft een waterhardheid van 4.70. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hattem

De waterhardheid van het water in Hattem bedraagt circa 4.70 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,39 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hattem-8051

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Combi 12
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Delta Morava
 • North Star 25ED
 • North Star 40UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hattem reduceer je de dH waarde van 4.70 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hattem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Hattem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Elektronische waterontharderVanaf €910
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudVanaf €130 per jaar
InstallatiekostenC.a. €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hattem?
De waterhardheid in Hattem bedraagt 4.70 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hattem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie