Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mastenbroek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Mastenbroek maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Mastenbroek.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MastenbroekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Mastenbroek

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een elektrische waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Zwartewaterland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Mastenbroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mastenbroek?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mastenbroek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mastenbroek heeft een waterhardheid van 7.50. Dit houdt in matig hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere stookkosten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mastenbroek

De waterhardheid van het water in Mastenbroek is 7.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-mastenbroek-8294

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 22
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Kinetico Mini KB
 • Judo MultiSoft 2P
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mastenbroek reduceer je de dH waarde van 7.50 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mastenbroek.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1675 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers starten bij €760 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Mastenbroek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderRond de €790
Waterontharder (elektrisch)V.a €1190
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €225
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Mastenbroek?
De hardheid van het leidingwater in Mastenbroek bedraagt 7.50 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Mastenbroek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie