Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Genemuiden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Genemuiden heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.50 dH in Genemuiden.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €290 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GenemuidenHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Genemuiden

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Zwartewaterland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Genemuiden heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Genemuiden?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Genemuiden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Genemuiden kent een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Genemuiden

De waterhardheid van het leidingwater in Genemuiden is 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-genemuiden-8281

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 18
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWT Bestsoft 11
 • NoCalc NoCalc
 • Apic Nessos

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Genemuiden verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Genemuiden.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €2100 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Genemuiden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderBegint bij €710
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1010
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €135 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Genemuiden?
De waterhardheid in Genemuiden schatten we op 7.50 dH. De meting in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Genemuiden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie