Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwartsluis

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Zwartsluis heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.50 dH in Zwartsluis.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €320 per jaar.

Direct naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid ZwartsluisHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zwartsluis

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zwartewaterland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwartsluis was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwartsluis?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zwartsluis. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwartsluis zit met een waterhardheid van 7.50. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zwartsluis

De waterhardheid van het water in Zwartsluis bedraagt circa 7.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zwartsluis-8064

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • 038waterontharder Compact 14
 • Bayard Tenera 14
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • North Star 17UD
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zwartsluis voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zwartsluis.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €840, zonder installeren. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1525 en €1800 incl. installatie. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Zwartsluis.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis merken, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Reinigingszout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €95 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zwartsluis?
De hardheid van het leidingwater in Zwartsluis bedraagt 7.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zwartsluis.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie