Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hasselt

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Hasselt maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.50 dH in Hasselt.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HasseltTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Gem. Gasverbruik M31500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hasselt

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Zwartewaterland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hasselt was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hasselt?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hasselt. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hasselt kent een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hasselt

De waterhardheid van het drinkwater in Hasselt ligt op ong. 7.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hasselt-8061

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 10
 • Erie Maxima Eco11
 • Erie Maxima Eco20
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hasselt verlaag je de dH waarde van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hasselt.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €140 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1925 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Hasselt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Elektronische waterontharderRond de €1180
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudVanaf €100 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €190
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hasselt?
De hardheid in Hasselt ligt rond de 7.50 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hasselt.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie