Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijsbergen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Rijsbergen heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je uitgebreide info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.84 dH in Rijsbergen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RijsbergenHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Rijsbergen

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of eindeloos schoonmaken? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Zundert werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Rijsbergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rijsbergen?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rijsbergen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rijsbergen kent een waterhardheid van 7.84. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Rijsbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Rijsbergen bedraagt ongeveer 7.84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-rijsbergen-4891

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Mooiwater Medium+
 • Halutec Domus DPS 300

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rijsbergen minimaliseer je de dH waarde van 7.84 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rijsbergen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1900 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1350 en €1700 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rijsbergen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos experts, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektrisch)C.a. €950
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenCirca €95 per jaar
InstallatieRond de €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rijsbergen?
De waterhardheid in Rijsbergen is circa 7.84 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rijsbergen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie