Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klein Zundert

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Klein Zundert heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.84 dH in Klein Zundert.
 • Hierdoor ontstaan situaties als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Klein ZundertWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Klein Zundert

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of glascorrosie? Een groot deel van de Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Zundert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Klein Zundert gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Klein Zundert?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Klein Zundert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Klein Zundert ontvangt een waterhardheid van 7.84. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Klein Zundert

De waterhardheid van het leidingwater in Klein Zundert is ongeveer 7.84 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-klein-zundert-4882

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Kinetico Essential 11
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Erie Slimline Eco8

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Klein Zundert voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Klein Zundert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €60 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €840, zonder installeren. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €2000 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Klein Zundert.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €910
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €80 (jaarbasis)
InstallatieV.a €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Klein Zundert?
De waterhardheid in Klein Zundert bedraagt 7.84 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Klein Zundert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie