Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wernhout

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Wernhout heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Wernhout.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €275 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WernhoutHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wernhout

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten of veel schoonmaakwerk? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je hebt minder wasmiddelen nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Zundert werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Wernhout was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wernhout?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Wernhout. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wernhout heeft een waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wernhout

De waterhardheid van het leidingwater in Wernhout bedraagt ongeveer 7.84 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wernhout-4884

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Erie Slimline Eco30
 • Apic Nessos
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wernhout voer je de dH waarde terug van 7.84 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wernhout.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €790, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1475 en €2250 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wernhout.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €170
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wernhout?
De waterhardheid in Wernhout bedraagt 7.84 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wernhout.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie