Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Achtmaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.84 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Achtmaal heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je uitgebreide info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.84 dH in Achtmaal.
 • Dit is de oorsprong van situaties als koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €335 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid AchtmaalWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35300 kWh
Gem. Waterhardheid7.84 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Achtmaal

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en strepen op je ruiten? Een toenemende groep Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Zundert vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Achtmaal hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Achtmaal?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Achtmaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Achtmaal ontvangt een waterhardheid van 7.84. Dit staat voor matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Achtmaal

De waterhardheid van het leidingwater in Achtmaal is ongeveer 7.84 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,33 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-achtmaal-4885

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Halutec Domus DPS 600
 • BWT AQA Perla 5
 • Hydrotense Seduction 8
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Achtmaal reduceert je de dH waarde van 7.84 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Achtmaal.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot meer dan €2175 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1175 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Achtmaal.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektrisch)V.a €940
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €155 per beurt
InstallatiekostenCirca €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Achtmaal?
De hardheid van het water in Achtmaal ligt rond de 7.84 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Achtmaal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie