Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwerkerk aan den IJssel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Nieuwerkerk aan den IJssel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Nieuwerkerk aan den IJssel.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Nieuwerkerk aan den IJsselHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2911
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nieuwerkerk aan den IJssel

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel mensen installeren een slimme waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Zuidplas opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwerkerk aan den IJssel?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwerkerk aan den IJssel

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwerkerk aan den IJssel is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2911

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star 40UD
 • Amysoft E-100
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwerkerk aan den IJssel verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €760, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €2100 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog installateurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1070
Reinigingszout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €100 per jaar
MontageVanaf €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nieuwerkerk aan den IJssel?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwerkerk aan den IJssel is doorgaans 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie