Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midden-Delfland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Midden-Delfland resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Midden-Delfland.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Midden-DelflandTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Gem. Gasverbruik M31230 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Midden-Delfland

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of te veel schoonmaken? Veel woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Midden-Delfland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Midden-Delfland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Midden-Delfland?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Midden-Delfland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Midden-Delfland kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Midden-Delfland

De waterhardheid van het drinkwater in Midden-Delfland is 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-midden-delfland-2636

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Amysoft C-100
 • Euro Combi compact 30
 • Calex Calex 11
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Midden-Delfland minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Midden-Delfland.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1900 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1275 en €1700 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Midden-Delfland.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €125 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €170
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Midden-Delfland?
De hardheid van het kraanwater in Midden-Delfland is gemiddeld 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Midden-Delfland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie