Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pijnacker-Nootdorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, vies water of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Pijnacker-Nootdorp resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Pijnacker-Nootdorp.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid Pijnacker-NootdorpWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2642
Gem. Gasverbruik M31040 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Pijnacker-Nootdorp

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Pijnacker-Nootdorp heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pijnacker-Nootdorp?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Pijnacker-Nootdorp. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Pijnacker-Nootdorp ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Pijnacker-Nootdorp

De waterhardheid van het leidingwater in Pijnacker-Nootdorp is om en nabij de 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-pijnacker-nootdorp-2642

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Calex Calex 11
 • Delta Duplex compact

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Pijnacker-Nootdorp reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Pijnacker-Nootdorp.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2225 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Pijnacker-Nootdorp.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderRond de €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1110
Zouttabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €145 op jaarbasis
MontageVanaf €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Pijnacker-Nootdorp?
De waterhardheid in Pijnacker-Nootdorp is doorgaans 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pijnacker-Nootdorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie