Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zevenhuizen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Zevenhuizen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je bruikbare info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Zevenhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid ZevenhuizenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zevenhuizen

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Zuidplas kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zevenhuizen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zevenhuizen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zevenhuizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zevenhuizen heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zevenhuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Zevenhuizen is 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zevenhuizen-2761

Populaire merken en modellen

 • North Star 11ED
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Remon Waterontharders Kama
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Watercompany Ultrasoft 17

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zevenhuizen verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zevenhuizen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €750, zonder installeren. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €1850 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zevenhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudCirca €145 per beurt
MontageBegint bij €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Zevenhuizen?
De waterhardheid in Zevenhuizen komt uit op ong. 4.98 dH. De meting in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zevenhuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie