Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moordrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Moordrecht heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier tref je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Moordrecht.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MoordrechtTechnische detailsBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Moordrecht

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zuidplas vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Moordrecht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Moordrecht?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Moordrecht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Moordrecht heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Moordrecht

De waterhardheid van het drinkwater in Moordrecht is 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-moordrecht-2811

Interessante installaties

 • North Star 20ED
 • BWT AQA viseo
 • Atag Descale 30
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Moordrecht verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Moordrecht.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €60 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1900 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €750, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €1900 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Moordrecht.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderVanaf €820
Elektrische waterontharderRond de €1060
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €90 per jaar
MontageC.a. €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Moordrecht?
De hardheid van het leidingwater in Moordrecht is om en nabij de 4.98 dH. De waarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Moordrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie