Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moerkapelle

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Moerkapelle zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Moerkapelle.
 • Dit kan leiden tot onder andere een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MoerkapelleHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2751
Gem. Gasverbruik M31290 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31600 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moerkapelle

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Zuidplas zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Moerkapelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Moerkapelle?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Moerkapelle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Moerkapelle heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Moerkapelle

De waterhardheid van het drinkwater in Moerkapelle ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-moerkapelle-2751

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 9ED
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • AEG 18 L
 • Euro Twin 10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moerkapelle reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Moerkapelle.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot wel €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1350 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Moerkapelle.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €80
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1160
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudV.a €120 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Moerkapelle?
De hardheid van het water in Moerkapelle komt uit op ong. 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Moerkapelle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie