Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Halle-Booienhoven

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 16,25 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Halle-Booienhoven heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 16,25 dH in Halle-Booienhoven.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 per jaar.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Halle-BooienhovenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid16,25 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Halle-Booienhoven

Heb je last van een droge huid en/of veel schoonmaakwerk? Veel huishoudens kiezen een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Zoutleeuw vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Halle-Booienhoven gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Halle-Booienhoven?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Halle-Booienhoven. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Halle-Booienhoven heeft een gemeten waterhardheid van 16,25. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Halle-Booienhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Halle-Booienhoven is ongeveer 16,25 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,25 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-halle-booienhoven-3440

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Halle-Booienhoven voer je de dH waarde terug van 16,25 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Halle-Booienhoven.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €740, zonder installeren. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1625 en €2250 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Halle-Booienhoven.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel merken, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektrische waterontharderCirca €1060
Onthardingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €120 op jaarbasis
InstallatieC.a. €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Halle-Booienhoven?
De waterhardheid in Halle-Booienhoven schatten we op 16,25 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Halle-Booienhoven.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie