Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Budingen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,25 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Budingen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 16,25 dH in Budingen.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BudingenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gem. Gasverbruik M31.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid16,25 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Budingen

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en/of kalkaanslag op douchekop? Steeds meer huizenbezitters kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zoutleeuw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Budingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Budingen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Budingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Budingen heeft een waterhardheid van 16,25. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Budingen

De waterhardheid van het water in Budingen bedraagt circa 16,25 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,25 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,28 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-budingen-3440

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Budingen verlaag je de dH waarde van 16,25 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Budingen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €820, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1275 en €1875 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Budingen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €145 per jaar
InstallatieVanaf €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Budingen?
De hardheid van het leidingwater in Budingen is grofweg 16,25 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Budingen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie