Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Helen-Bos

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 16,25 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Helen-Bos resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je handige info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,25 dH in Helen-Bos.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €200 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Helen-BosHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid16,25 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Helen-Bos

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Vlamingen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Zoutleeuw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Helen-Bos heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Helen-Bos?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Helen-Bos. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Helen-Bos kent een waterhardheid van 16,25. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Helen-Bos

De waterhardheid van het drinkwater in Helen-Bos is om en nabij de 16,25 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,25 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-helen-bos-3440

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Helen-Bos verklein je de dH waarde van 16,25 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Helen-Bos.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €95 voor magnetische ontharders tot zo’n €1400 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €650, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1875 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Helen-Bos.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €70
Mechanische waterontharderRond de €820
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1000
Regeneratiezout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €155 per jaar
PlaatsingskostenV.a €200
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Helen-Bos?
De hardheid van het water in Helen-Bos is circa 16,25 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Helen-Bos.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie