Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ossendrecht

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ossendrecht maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina vind je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Ossendrecht.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OssendrechtHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ossendrecht

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Woensdrecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ossendrecht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ossendrecht?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ossendrecht. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Ossendrecht heeft een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Ossendrecht

De waterhardheid van het water in Ossendrecht ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-ossendrecht-4641

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW15
 • Lubron Proline Classic
 • Erie Softline Eco20
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • BWT AQA smart

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ossendrecht reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ossendrecht.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot wel €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1500 en €2000 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ossendrecht.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderCirca €730
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1210
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €145 per jaar
MontagekostenV.a €225
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ossendrecht?
De waterhardheid in Ossendrecht is grofweg 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ossendrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie