Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Huijbergen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Huijbergen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Huijbergen.
 • Hierdoor ontstaan onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HuijbergenTechnische uitleg werkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Huijbergen

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Woensdrecht kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Huijbergen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Huijbergen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Huijbergen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Huijbergen zit met een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Huijbergen

De waterhardheid van het drinkwater in Huijbergen bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-huijbergen-4635

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • BWT AQA Perla 5
 • General electric GE-26HI
 • BWT AQA viseo

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Huijbergen minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Huijbergen.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1700 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Huijbergen.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Mechanische waterontharderRond de €810
Elektronische waterontharderRond de €940
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €145 per jaar
InstallatieCirca €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Huijbergen?
De hardheid in Huijbergen schatten we op 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Huijbergen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie