Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogerheide

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Hoogerheide leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Hoogerheide.
 • Dit kan leiden tot situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid HoogerheideHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoogerheide

Heb jij genoeg van een irriterende huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Woensdrecht kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hoogerheide gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoogerheide?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hoogerheide. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoogerheide heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hoogerheide

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogerheide ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hoogerheide-4631

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 40UD
 • BWT AQA life
 • Culligan Medallist 910
 • Kinetico Sumo 1
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogerheide reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoogerheide.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hoogerheide.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektronische waterontharderVanaf €1010
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudC.a. €155 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hoogerheide?
De waterhardheid in Hoogerheide komt uit op ong. 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoogerheide.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie