Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Putte

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Putte heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Putte.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PutteHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Putte

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of strepen op de ramen? Steeds meer huishoudens bestellen een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Woensdrecht vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Putte hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Putte?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Putte. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Putte ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Putte

De waterhardheid van het drinkwater in Putte ligt op ong. 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-putte-4645

Bekende modellen en merken

 • Puricom Stratos HE25
 • Delta Domela
 • NoCalc NoCalc
 • BWT Bestsoft 11
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Putte voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Putte.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €780, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Putte.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €150
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €1090
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €130 per beurt
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Putte?
De waterhardheid in Putte is om en nabij de 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Putte.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie