Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoge Hexel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hoge Hexel resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.90 dH in Hoge Hexel.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €265 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Hoge HexelTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7645
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoge Hexel

Wil jij ook af van een droge huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Wierden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hoge Hexel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoge Hexel?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoge Hexel. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoge Hexel ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hoge Hexel

De waterhardheid van het water in Hoge Hexel bedraagt circa 5.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hoge-hexel-7645

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Judo Biosoft-C
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Remon Waterontharders Sava
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoge Hexel reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hoge Hexel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1475 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1300 en €1975 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Hoge Hexel.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektrische waterontharderC.a. €1100
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €145 per beurt
PlaatsingBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hoge Hexel?
De waterhardheid in Hoge Hexel is circa 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoge Hexel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie