Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Notter

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Notter zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Notter.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NotterWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Notter

Heb je last van geïrriteerde huid of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Wierden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Notter hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Notter?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Notter. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Notter kent een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Notter

De waterhardheid van het water in Notter is om en nabij de 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-notter-7642

Veel gekozen merken

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • BWC Omega Jubileum 400
 • North Star 9ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Notter verlaag je de dH waarde van 5.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Notter.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen zijn zo’n €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2050 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Notter.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos monteurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1190
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Notter?
De waterhardheid in Notter bedraagt 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Notter.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie